Friday, May 13, 2016

Terengganu Lancar Bulan Candat Sotong

May 13, 2016 

Bulan Candat Sotong Terengganu 2016 kembali lagi dan di lancarkan petang semalam di D’ Benteng Taman Tamadun Islam (TTI) oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Dato’ Mohd Jidin Shafee. 

Menurutnya, program itu memberi makluman kepada orang ramai mengenai musim mencandat di Terengganu iaitu antara April hingga Jun setiap tahun. 

“Ia sebagai kesinambungan momentum promosi yang telah dibuat pada tahun sebelum ini bagi menarik lebih ramai pengunjung ke Terengganu dengan merasai sendiri keseronokan mencandat sotong,” katanya. 

Mohd Jidin berkata, kerajaan turut mengadakan kerjasama dengan Persatuan Pengusaha Agensi Kembara dan Agensi Pelancongan Malaysia (MATTA), Persatuan Hotel Malaysia (MAH) dan Persatuan Hotel Bajet Malaysia (MBHA) bagi memajukan industri pelancongan Terengganu.

“Dengan kerjasama ini kita mampu menawarkan pakej mencadat yang inovatif, kreatif dan ‘value for money’ kepada pengunjung domestik dan antarabangsa. 

“Diharapkan kempen ini dapat mempromosikan Tahun Melawat Terengganu 2017 serta bertepatan dengan salah satu daripada prinsip iaitu membantu meningkatkan kesejahteraan rakyat melalui penjanaan pendapatan dalam industri pelancongan” ujarnya.

No comments:

Post a Comment

Adu Kolek (Terengganu Seafarer Challenge)

Adu Kolek (Terengganu Seafarer Challenge) 1-3 December 2017